سفارش تبلیغ
صبا ویژن
از دست شدن دوستان ، غربت است . [نهج البلاغه]
پیک نور peyke noor
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» شهادت هنر مردان خداست

من المومنین رجال صدقوا ما عاهدوالله علیه فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلا    (سوره مبارکه احزاب آیه 23 )
 
عروج عارفانه فرمانده شهیدم سردار سرفراز دفاع مقدس و جانباز صبور و استاد دانشگاه و پیام رسان کربلای ایران به آینده سازان نظام مقدس جمهوری اسلامی شهید حاج سیف الله حیدرپور را به پیشگاه با عظمت امام زمان (عج) و نائب برحقش حضرت امام خامنه ای (ادام الله ظله علی رئوس المسلمین) و امت قهرمان اسلام و همرزمان آن شهید والامقام بالاخص خانواده محترمش و برادر رزمنده و شجاعش دکتر حیدر پور نماینده محترم شهرستان شهرضا در مجلس شورای اسلامی صمیمانه تبریک و تسلیت عرض می نمایم.


نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حاج یزدانبخش ورپشتی ( چهارشنبه 86/12/1 :: ساعت 8:8 عصر )
»» مقایسه ای میان انقلاب های چین، الجزایر و انقلاب اسلامی در ایران

اوضاع سیاسی

چین : کشور چین به مدت 250سال تحت سلطه خاندان منچو بود که به صورت ملوک الطوایفی آن را اداره می کردند. فساد، کشمکش های درونی و سوئ مدیریت این خاندان باعث شده بود که مردم چین ناراضی باشند. نارضایتی مردم از یک سو و شکست روسیه از ژاپن در سال 1905م از سوی دیگر باعث شد که چینی ها به خود بیایند و باور کنند که با اتکا به قدرت خود می توان با استبداد داخلی و استعمار خارجی مبارزه کرد. مردم چین در سال 1911م خاندان سلطنتی منچو را از قدرت به زیر کشیده ، رژیم جمهوری در آن کشور برقرار نمودند. بعد از آن نیز کشمکش های سیاسی بین حزب کمونیست چین و حزب کومین تانگ ادامه داشت و بویژه در 15سال قبل از پیروزی انقلاب 1949 به رهبری مائو، اوضاع سیاسی چین به شدت بحرانی و آشفته بود.

الجزایر : در قرن بیستم الجزایر در طول سالهای مبارزه با استعمار به لحاظ مدیریت سیاسی دچار مشکل بوده است و جامعه الجزایر در اثر حضور و تسلط فرانسویان اجتماعی دوگانه و متضاد شمرده می شد؛ اقلیت فرانسوی پست های حساس و کلیدی الجزایر را در دست خود داشتند و اکثریت مردم مسلمان الجزایر نه تنها نقشی در اداره سیاسی نداشتند ، بلکه در شرایط ناگوار و فاجعه آمیزی در فقر و اختناق به سر می بردند. استعمار فرانسه از 1954م به بعد جز این هدفی نداشته است که اراده ملت را در هم شکند، مقاومتش را سرکوب کند. ملت الجزایر ظاهرا پراکنده که همه قربانی یک دستگاه ستمکار هستند و دشمن واحدی در برابر آنان می باشد.

ایران : نوع حکومت ایران از زمانهای گذشته پادشاهی مطلقه بود و مردم هیچ گونه مشارکتی در امور سیاسی و اجتماعی کشور نداشتند. از نظر فساد مالی ، اقتصادی و اداری در حالی که اکثریت مردم ایران در فقر به سر می بردند، شاه و درباریان و خانواده هزار فامیل او با حیف و میل و چپاول بیت المال مشغول فساد، دزدی و خوشگذرانی بودند. به همین دلیل قدرت سیاسی در ایران فاقد لیاقت ، شایستگی و صلاحیت لازم برای اداره کشور بود. و هنگامی که انقلاب آغاز شد همه ملت از آن پشتیبانی کردند.

اوضاع اقتصادی

چین : اوضاع اقتصادی کشور، به دلیل عدم توانایی دولت در مهارکردن تجارت تریاک رو به وخامت گذاشت . در اواخر قرن هجدهم ، سالانه حدود هزار صندوق (هر صندوق معادل 75کیلو) تریاک از طریق هندوستان به چین وارد می شد و در سال 1838، یعنی یک سال قبل از شروع جنگ تریاک به مقدار بیش از هزار صندوق افزایش یافت . بعد از جنگ تریاک و آغاز هجوم سیل آسای بیگانگان به آن کشور، سیستم اقتصاد سنتی آن کشور فرو پاشید. شکست چین از ژاپن در 1895م، واگذاری چند بندر مهم اقتصادی و تجاری آن کشور به ژاپن ، پرداخت غرامت و دادن امتیازهای دیگر به سایر کشورهای اروپایی ، پیروزی ناسیونالیست های چین در 1911 به رهبری سون یات سن و آغاز درگیری و جنگهای داخلی از یکسو و اعتصاب های کارگری و دهقانی و مهمتر از همه آغاز جنگ جهانی دوم و اشغال بخش مهمی از کشور چین توسط ژاپن ، همه دست به دست هم داده بودند تا اقتصاد پر جمعیت ترین کشور جهان به رکود کامل و نابودی گراید.

الجزایر : دو عامل استعمار و جنگهای پی در پی آزادیبخش داخلی ضربه هولناکی بر اقتصاد الجزایر وارد کرد. اراضی مرغوب کشاورزی این کشور توسط فرانسویان تصاحب گردید. جامعه الجزایر به طور متناوب بر اثر یک سلسله خشکسالی ها و بیماری ها، تلفات اقتصادی و انسانی بسیاری را تحمل کرد. و همانند کشورهای فرانسه ، روسیه و چین در وضع بحرانی به سر می برد. از این رو زمینه های اقتصادی و اجتماعی برای وقوع شورش و انقلاب در الجزایر فراهم شده بود. وخامت اوضاع اقتصادی این کشور در دهه 50و اوایل دهه 60 به گونه ای بود که فرانسویان ناچار به عقب نشینی و پذیرش استقلال این کشور شدند.

ایران : در ایران قبل از انقلاب برخلاف کشورهای چین و الجزایر ، نه تنها از نظر اقتصادی بحران و وخامت جدی اقتصادی وجود نداشت بلکه به علت افزایش ناگهانی و سریع قیمت نفت ، تواناییها و قدرت اقتصادی رژیم شاه به سرعت افزایش پیدا کرده بود. از این رو، خیال رژیم شاه از این جهت راحت بود و کارشناسان اقتصادی و سیاسی هیچ گونه حادثه غیرمترقبه ای را پیش بینی نکرده بودند، اما توضیع درآمد به شیوه ای حیرت زا غیرعادلانه بود و جامعه به طبقات بسیار فقیر، متوسط و بسیار ثروتمند تقسیم شده بود و حدفاصل میان طبقه فقیر و طبقه ثروتمند در آن باورنکردنی بود.

اوضاع اجتماعی

چین : دو گروه دهقانان و کارگران که اکثریت قریب به اتفاق جامعه پرجمعیت چین را تشکیل می دادند در برپایی و پیروزی انقلاب در این کشور نقش اساسی و موثری را برعهده داشتند. اما اساس کار حزب کمونیست چین به رهبری مائو تکیه بر روستاییان و دهقانان بود و این دهقانان بودند که تعیین کننده ترین نقش را در پیروزی نهایی انقلاب برعهده گرفتند. زمانی که در سال 1949 سربازان دهقانی ارتش سرخ ، پکن و دیگر شهرهای عمده چین را به تصرف خود درآوردند، انقلاب چین به نقطه اوج رسیده بود. با این که مردم شهرها به طور عام مقدم کمونیست ها را به مثابه نیروهای آزادیبخش گرامی داشتند، ولی طبقات شهری در پیروزی این انقلاب کمترین نقش را ایفا کردند.

الجزایر : از ابتدای نهضت رهایی بخش الجزایر تا سال 1955 شرکت در مبارزه در انحصار مردان بود. خصوصیت های انقلابی این مبارزه و ضرورت پنهان کاری مطلق ، چریک را ملزم می ساخت تا همسر خود را از فعالیت های خویش به طور مطلق بی خبر بگذارد. تصمیم به شرکت دادن و درگیرساختن زنان به مثابه عناصری فعال در انقلاب الجزایر ساده به دست نیامد، به تعبیری این خود مفهوم مبارزه بود که باید تغییر می کرد. از سال 1955م به بعد تمام اقشار الجزایر در جریان مبارزه استقلال طلبانه آن کشور سهیم بودند. جبهه ملی الجزایر از سال 1956م قشرهای وسیعی متشکل از علما، رهبران سندیکاها، دانشجویان ، دانش آموزان و... را زیر چتر خود داشت . بنابراین ، نهضت آزادیبخش الجزایر یک انقلاب و حرکت به معنای واقعی مردمی و سراسری بود.

ایران : همه مردم ایران اعم از روستایی و شهری ، کشاورزان ، کارگران ، کارمندان ، بازاریان ، روشنفکران ، دانشگاهیان و روحانیون به طور گسترده در همه شهرها و روستاها علیه رژیم پهلوی دست به قیام زده ، با دادن هزاران شهید و جانباز به پیروزی رسیدند. عاملی که باعث حضور گسترده مردم در صحنه مبارزه شد، دین اسلام بود که با رهبری حضرت امام خمینی (ره) حکومت پهلوی را به همراه نظام شاهنشاهی سرنگون کرد.

اوضاع نظامی

چین : شکست های پی درپی در جنگهای تریاک ، آغاز جنگ جهانی دوم و اشغال چین از طرف ژاپن به جنگ داخلی نیروهای نظامی آن کشور دامن زد و پس از پایان جنگ نیروهای نظامی آن کشور به سه گروه تقسیم شدند. در نتیجه قدرت حاکم از مهمترین ابزار سرکوب که از ارتش و قوای نظامی تشکیل می شد ، تقریبا محروم شده بود.

الجزایر : ارتش استعمارگر فرانسه پس از جنگ جهانی دوم به سختی آسیب دیده و در حال فروپاشی بود. این فرآیند در پیروزی انقلاب خونین الجزایر و از پای درآوردن استعمار فرانسه نقش موثری ایفا نمود. نظامیان آن کشور در الجزایر ضربه پذیر شدند و هیبت و ابهت آنان در اذهان مردم الجزایر درهم شکست .

ایران : ارتش ایران برخلاف کشورهای فوق سالهای مدیدی بود که در هیچ جنگ خارجی شرکت نکرده بود و از هر جهت تقویت شده بود. شاه ایران بیش از هر چیز به ارتش توجه داشت و اعتماد آنها را به خود جلب کرده بود. علاوه بر ارتش ، رژیم شاه از حمایت یک سازمان مخفی پلیسی به نام ساواک نیز برخوردار بود.

اوضاع بین المللی

چین : پس از خاتمه جنگ جهانی دوم و شکست متحدین و در نتیجه خروج ژاپن از خاک چین ، شوروی و امریکا کمک خود به دولت چین را ادامه دادند. اما پس از اختلاف بین نیروهای ملی و کمونیست ها و آغاز جنگ داخلی ، شوروی از نیروهای کمونیست حمایت کرد و امریکا نیز تا حدودی در جریان انقلاب نقش داشت گرچه فقط از حزب ملی حمایت می کرد و با کمونیست ها مخالف بود .

الجزایر : در دهه 1950م دو حرکت ضداستعماری در منطقه خاورمیانه و افریقا باعث تشدید روند حرکت انقلابی مردم الجزایر شد. امریکا ملی گرایان الجزایر را علیه فرانسه مسلح نمود و شوروی سابق هم برخلاف روسیه زمان جنگ اول جهانی ، ژست طرفداری از جهان سوم به خود گرفت و به همین دلیل از انقلابیون الجزایر در مقابل رژیم وابسته آن کشور حمایت می کرد.

ایران : حکومت مطلقه محمدرضا پهلوی در سال 57نه تنها از سوی امریکا به عنوان بزرگترین ابرقدرت جهان پشتیبانی می شد بلکه از سوی کشورهای متحد آن کش ور نیز قویا مورد تایید و حمایت قرار گرفته بود، کشورهای بلوک شرق و بویژه اتحاد جماهیر شوروی سابق نیز با انعقاد قراردادهای تجاری ، اقتصادی و صنعتی به طور غیرمستقیم حامی این رژیم دیکتاتور بودند.

نتیجه : انقلاب چین بر علیه سرمایه داری ، فئودالیسم و فساد همه جانبه رژیم حاکم بر این کشور رخ داد، در حالی که مردم قبلا در سال 1911 به 250سال سلطنت خاندان منچو پایان داده بود و حکومت جمهوری برقرار کرده بودند. انقلاب اسلامی ایران از ماهیتی ضدسلطنتی ، ضداستبدادی و ضداستکباری برخوردار بود و منافع نامشروع ابرقدرتها بویژه امریکا را مورد تهدید جدی قرار داد. در انقلاب چین ، شوروی از انقلابیون کمونیست حمایت می کرد و رهبران انقلابی الجزایر نیز از حمایت امریکا و شوروی به جهت گرایش های ناسیونالیستی و سوسیالیستی در سطح رهبری ، برخوردار بودند در حالی که رژیم سلطنتی شاه در مقابل نیروی انقلابی مردم از حمایت کامل امریکا و غرب برخوردار بود. در حقیقت برخلاف دو انقلاب پیش گفته ، اوضاع بین المللی و کشورهای خارجی کمکی به مردم ایران در پیروزی انقلابشان نکردند و این خود ملت بود که با تکیه بر دین و متحد با یکدیگر به رهبری امام خمینی توانست انقلاب خود را به پیروزی برساند. این وجه از انقلاب و ماهیت دینی آن ، آن را به طور جدی با انقلاب های پیش گفته متمایز می سازد و آغاز دورانی تازه را نوید می دهد.

? نویسنده: احمد - مومنی راد

? منبع: سایت های خبری - جام جم آن لاین



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حاج یزدانبخش ورپشتی ( سه شنبه 86/11/16 :: ساعت 11:24 صبح )
»» تبریک سالگرد پیروزی انقلاب

بیست و نهمین سالگرد پیروزی غرور آفرین انقلاب شکوهمند اسلامی ایران بر امام زمان (عج) و نائب برحقش امام المسلمین حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (ادام الله ظله علی رئوس المسلمین ) و امت قهرمان اسلام و کلیه آزادگان جهان مبارک باد.
 


نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حاج یزدانبخش ورپشتی ( سه شنبه 86/11/16 :: ساعت 11:22 صبح )
»» ایام سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین (ع)

 
ایام شهادت حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) را به پیشگاه باعظمت اما م زمان (عج) و نائب برحقش امام المسلمین حضرت آیت الله  العظمی خامنه ای (حفظه الله تعالی انشاءالله ) و عموم آزادگان جهان بالاخص امت قهرمان اسلامی ایران تسلیت عرض می نمائیم .


نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حاج یزدانبخش ورپشتی ( دوشنبه 86/10/24 :: ساعت 10:21 صبح )
»» پایان سخنی با راویان

5- در برنامه ریزی گفته شد که تنظیم زمان در تنظیم امور است و برای تنظیم زمان توجه به چند امر لازم است .

الف   فرصت یابی ( یافتن فرصتها بخصوص فرصتهای ویژه اردو )

ب فرصت شناسی ( فهم عمق استفاده از فرصتها)

ج فرصت سازی (تبدیل محدودیتها به فرصت و ابداع و خلاقیت در ساختن فرصت از سرقیچی های زمان)

د فرصت سوزی ( سوزاندن و تلف کردن فرصتها) به بطالت گذراندن ، بی برنامه بودن همه مقدمات فرصت سوزی است.

6- باید توجه کرد که شهدا چگونه شاهد شدند ؟ اولاً خواستند ، ثانیاً تلاش کردند ، ثالثاً مورد یاری و کمک خداوند قرار گرفتند . ما نیز نیازمندیم که بدانیم که چگونه باید خواست و چگونه باید تلاش کرد و چگونه باید جلب توفیق و مدد الهی نمود . چون ایشان علامتند برای اینکه راه گم نشود ، مایه افتخار و مباهات اسلام ، امام زمان (عج) و رهبری و همه امت هستند .

7- هنر عمده شهدا این بود که در چشم خدا و اولیاء خدا رفتن را به ، در چشم خلق خدا رفتن
ترجیح دادند ، بر خلاف بعضی هنرمندان امروزی که می خواهند در چشم خلق خدا بروند و معروف شوند ولو به قیمت افتادن از چشم خدا و امام  زمان (عج) .

8- توجه دادن به اینکه جبهه ها جایگاه تبدیل شور به شعور بوده و هست و ان شاء الله خواهد بود. آنچه ما را به وادی عشق می کشاند شور است ولی ماندگار
می کند شعور است و چنانچه شورها به شعور تبدیل نشود دچار قالب گرایی خواهیم شد که آفت بزرگی است .

برای تبدیل شور به شعور ، کسب شناخت و معرفت ذیل لازم است که تلاش خواص خود را
می طلبد که عمده ترین آن ( وظیفه شناسی ) است .

باید دانست که ما « مامور به انجام وظایف و تکالیف» هستیم و همه شناختهای زیر در جهت وظیفه شناسی ما را یاری می دهد : خدا شناسی ، خود شناسی ، هستی شناسی ، دنیا شناسی ،
معاد شناسی ، پیامبر شناسی ، راهنمایی شناسی (قرآن ، عترت ، عقل ) زمان شناسی ، مکان شناسی ، شرایط شناسی ، موضوع شناسی ، مردم شناسی ، (مخاطب شناسی ، جریان شناسی، شخصیت شناسی) آسیب شناسی ، نیاز شناسی ، استعداد شناسی ، امکانات شناسی ، دین شناسی ، دشمن شناسی،  ( شیطان شناسی ) دوست شناسی ، گناه شناسی، صواب شناسی ، ثواب و عقاب شناسی ، سعادت و شقاوت شناسی ، یار شناسی ، اولویت شناسی ، تویه و استغفار شناسی ، معروف و منکر شناسی ، واجب و حرام و مکروه و مستحب و مباح شناسی ، انقلاب شناسی و آسیب شناسی آن ، برزخ شناسی و ... این شناخت ها نیازمند داشتن برنامه دقیق مطالعاتی است.

9- توجه به خطراتی که راوی را تهدید می کند و اگر این خطرات اولاً شناخته نشود و ثانیاً ابزار لازم برای مقابله با آن تهیه نشود ، مشکل آفرین خواهد بود . این خطر عبارتند از:

غرور و تکبر ، تحریف ، بدعت ، دروغ ، ریا ، مرید و یا مراد بازی ، عوام زدگی ، نداشتن تخصص و مهارت لازم، چشم داشت مادی و غیره ، شناخت عمق این خطرات و راه مبارزه با آنها که عمده ترین آن توکل و توسل می باشد. در خنثی سازی این خطرات موثر است .

10- توجه به روشهایی که آموزش مستقیم و غیر مستقیم در این گونه اردوها را پر بارتر می نماید.

الف توجه به روشهایی که آموزش مستقیم و غیر مستقیم در اینگونه اردوها را پربارتر می نماید.

ب برنامه ریزی فرهنگی برای ایام اردو ، با تقسیم مسئولیت های فرهنگی بین افراد.

ج- اجرای طرح مزایده صلوات ، صدقه ، ذکرها ، خیرات در ماشینها.

د- طرح اقتضائات سفر مبنی بر تقدم میل جمعی بر میل فردی ، ترحم ، همکاری ، همیاری ، تعاون و همراهی

ه- عهد بستن با شهدا در کنار مزارشان حتی با دست گذاشتن به قبور مطهرشان و یا محل شهادتشان و بیان مضمون این آیه که حدود 11 مرتبه در قرآن تکرار شده است « اوفو بعهدی اوف بعهدکم«7 »»

و- یاد آوری ارادات مقام معظم رهبری و بزرگان نسبت به شهدا با حضور به نحو خاص ( پای برهنه، سجده کردن) در سرزمین شلمچه.

ز استفاده از نوارهای فرهنگی شور آفرین ، تحول آفرین و اجرای سرودهای مناسب .

ح تقسیم اوقات نقاط زیارتگاهی و دیگر مکانهای مقدس به صحبت ، عزا داری ، توسل ، تفکر ، خلوت با شهدا ، نماز ، سجده ، برداشتن خاک متبرک ،
عهد بستن با شهدا ، . . .

ط تذکر دادن به اینکه از ابتدای حرکت ، نیت زیارت شهدا کردن ، موجب جلب توفیقات و
مواظبت های بسیار می شود .

ی وادار کردن افراد به داشتن دفترچه یادداشت برای ثبت خاطرات ، نکات ، برداشتها ، برنامه ها .

ملتمس دعا

 

پی نویس :

1-     بقره آیه 20

2-    غافر آیه 19

3-   فصلت آیه 54

4-    هود آیه 6

5-    طلاق آیه 7

6-    بقره آیه 286

7  -  بقره آیه 40         



نام کتاب   : راهنمای راویان فتح   

تدوین       :  محمد تولایی

ناشر          :  معاونت فرهنگی پرورشی / مرکز اردویی

نشانی      :  تهران ، صندوق پستی 544 17845

                   انجمن راویان فتح نمسا

منبع:

http://www.rahianenoor.ir/ravian/rahnama.htm

 



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حاج یزدانبخش ورپشتی ( یکشنبه 86/10/16 :: ساعت 1:32 عصر )
»» ادامه سخنی با راویان

و - باور سازی نسبت به دشمن(شیاطین درونی و بیرونی ) :   

 از جمله رموز موفقیت ، شناخت موانع و آفات و شناسایی راه دفع آنهاست . انسان در مسیر تعالی خود، با موانع درونی و بیرونی زیادی که گاهی نه تنها در مشکل مانع ظاهر  نمی شود بلکه در قالب یاور و معین جلوه می کنند ، مواجه می باشد .

دشمن شناسی درونی و بیرونی و اینکه بدانیم دشمن ( شیطان ) چه شگردها و  تاکتیکهایی را به کار می گیرد تا مانع پیشرفت ما شود از عوامل مهم موفقیت است ، در این مورد مهم شناخت شیطانهای دوست نما ( منافقین) می باشد .

روش این مرحله از باور سازی :

 ذکر نمونه انسانهایی که با وجود داشتن
سابقه های خوب ، عاقبت به شر شده اند و فکر
می کردند که با وجود اسلام ، ایمان ، امتیازات مختلف، شیطان به آنها کاری ندارد ولی متاسفانه در دام شیطان افتادند و ذکر این نکته که سیاست شیطان، سیاست گام به گام و تدریجی است و آنقدر آرام و با حوصله کار می کند و تا ایمان افراد را نگیرد ، دست بردار نخواهد بود .

ز - باور سازی نسبت به برنامه ریزی :    

 هر سعادت و موفقیتی بر اساس اهداف ، برنامه ریزی منظم ، تلاش و پیگیری قابل تحقق است. فهم این مهم نیاز به باور دارد ، انسان نمیتواند رها باشد ولی هوس رسیدن به قله های رفیع سعادت را نیز داشته باشد اگر رسیدن به یک مدیریت در مباحث علمی و یا رسیدن به یک موفقیت مثل پا گذاشتن به سیارات ، نیازمند یک برنامه ریزی دقیق می باشد ، بدیهی است رسیدن به قله رفیع انسانیت و آدمیت به مراتب بیشتر نیاز به داشتن یک برنامه است .

برنامه ریزی یعنی هدفمند زندگی کردن ، داشتن اولویت بندی در امور ، شناخت نیازها ، امکانات و آسیب ها ، فهم مراحل رسیدن به کمال و موفقیت
و این معنای آیات « لا یکلف الله نفسا الا ما اتاها «5»» ، « لا یکلف الله نفسا الا ما وسعها «6»» میباشد.

مخاطب اگر بداند که او هم میتواند با جهت گیری در مسیر انبیاء ، اولیاء صلحاء و شهداء ، با توجه به توان خود حرکت کند ، یقیناً علیرغم تفاوت در امکانات ، همنشین این گروهها خواهد شد و از لاک نا امیدی بیرون می آید .

لازمه مهم این امر ، داشتن برنامه ریزی درسی ، عبادی ، تفریحی و ورزشی ، مطالعاتی در کنار امور شخصی خود می باشد . با داشتن برنامه ریزی ، زندگی انسان نه تنها منظم می شود بلکه تبدیل به الگو خواهد شد همچنان که زندگی امام(ره) و شهدا اینگونه شده است . از مشکلات بزرگ جوانان غصه خوردن است که برنامه ریزی میتواند مانع غصه خوردن باشد چون با برنامه ریزی میزان کمتری از فرصتها از دست می رود .

 

روش این مرحله از باور سازی :

 تبیین امکانات و نیازها و اهداف هر فرد با توجه به شرایطی که دارد و فهماندن این معنا که موفقیت در انجام بهترین کار و بزرگترین کار در هر مرحله از زندگی میباشد . یکی از دانشمندان می گوید
تا زمان تنظیم نگردد هیچ چیز قابل تنظیم نیست .

3- طرح مبانی دینی دفاع مقدس (جهاد و دفاع)، چرایی دفاع مقدس ، چگونگی دفاع مقدس ( در طول هشت سال ) و فرهنگ و ارزشهای دفاع مقدس و موضوعات موثر بر دفاع مقدس در قالبهای آموزشی ، مسابقه ، مباحثه و گفتگو ، جزوات آموزشی ، معرفی کتابهای مفید می تواند در افزایش اثر بخشی این اردوها موثر باشد .

4- توجه به ضرورت کار تحقیقی ، هنری و تبلیغی پیرامون دفاع مقدس که علیرغم گذشته سالها در مقایسه با امور دیگر ، مورد بی مهری قرار گرفته است و بهترین راه مبارزه با تهاجم فرهنگی تبیین فرهنگ شهادت و جبهه و دفاع مقدس می باشد . از آنجا که به تعبیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) تا اندیشه و تفکر با هنر آمیخته نشود ، جاودانه نخواهد ماند ، لازم است اولاً خود از قالبهای هنری برای انتقال پیام به مخاطبین حداکثر استفاده را ببرید و ثانیاً زائرین را تشویق نمائید تا یافته های معنوی و احساسی و شناختی خویش در اردوهای راهیان نور و انس با شهداء را در قالبهای هنری همچون خاطره ، شعر، عکس ، فیلم ، نقاشی و ... به تصویر کشیده تا قابل انتقال به دیگران نیز باشد .



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حاج یزدانبخش ورپشتی ( یکشنبه 86/10/16 :: ساعت 1:31 عصر )
»» ادامه سخنی با راویان

 روش این مرحله از باور سازی :

انس گرفتن ، محبت کردن ، نزدیک شدن ، غیر مستقیم کار تبلیغی انجام دادن ، معارفه
محبت آمیز ، پرهیز از افراط و تفریط و در یک کلام خوگرفتن با مخاطب می باشد که احساس خودی بودن به طرفین دست بدهد .

 ب – باور سازی نسبت به موقعیت:    

 هر تبلیغ و تربیتی در یک محیط و موقعیت خاصی صورت می پذیرد . تا مخاطب شناخت درستی از محیط و موقعیت پیدا نکند ، پیام تبلیغی و تربیتی را دریافت نخواهد کرد .

موقعیت های تبلیغی اعم از موقعیت های زمانی و یا مکانی هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارد . مناطق جنگی از آنجا که محل رزم ، رزم آوران اسلام ، شهادت بهترین فرزندان دین و مملکت بوده و از باب « شرف المکان المکین » ، ( شرف و عظمت هر مکانی به مظروف و چیزی است که در آن ظرف مکانی قرار گرفته است ) ، از عظمت بالایی برخوردار است و به تدبیری مرکز فرستنده پیامهای معنوی است . اگر گیرنده ها ، اولاً آماده و روشن باشند ، ثانیاً روی موج اصلی تنظیم شده و ثالثاً غبارروبی شده باشند ، بهترین ارتباط و پیام رسانی صورت می پذیرد . جبهه، دروازه بهشت ، سکوی پرواز ، حمام شستشوی گناهان، شروع تصمیم گیری های جدی برای آدم شدن ، محل انقلاب درونی و . . . می باشد .

 روش این مرحله از باور سازی :

نقل خاطره های تحول آفرین ، نقل روایات و آیاتی که زمینه ساز تحول درونی است از قبیل آیات خوف و رجاء ، بهشت و جهنم ، لطف و مرحمت خدا ، نقل برنامه های عبادی ، نظامی ، تفریحی و نقل زندگی پر از نشاط و معنویت رزمندگان و . . . در این زمینه مفید است .

ج – باور سازی نسبت به خود مخاطب :    

 یکی از مشکلات جدی جوانان ،خود ناشناسی و به تبع آن فرار از خود و از خود بیگانگی و یا
خود باختگی است . چون هیچ موقع نخواستند و دیگران هم ایشان را وادار نکردند که توجه به خود کنند ، جایگاه خود را از لحاظ خلقت و از لحاظ ویژگیهای مثبت و منفی بشناسند .

جبهه بهترین جایگاه برای تفکر در خود و جایگاه خویش است . ویژگیهای مثبت و منفی استعداد ها ، توانمندیها ، مشکلات ، شکستها ،
پیروزی ها ، نقاط عطف زندگی ، محدودیت ها ، امکانات ، تفاوتها ، و . . . را باید شناخت . به عبارتی تا صورت مسئله زندگی شناخته نشود و معلومات و مجهولات معادله مخصوص هر شخص یافت نشود ، حل معادله غیر ممکن است و چون معادلات زندگی افراد ، با یکدیگر متفاوت است تقلید خیلی کارساز نیست هر چند استفاده از تجربه دیگران ، فواید زیادی دارد .

روش این مرحله از باور سازی :

 وادار کردن افراد به خلوت کردن و تفکر و نوشتن در باره خود و آنچه که در مورد خود احساس می کنند، در باره اینکه که نگاهشان به خدا (هستی) ، دین ، خود ، مرگ ، دنیا و پدیده های دیگر چیست و دیگر اینکه از دیگران بخواهند که در باره آنها بنویسند و در باره خود به مباحثه بپردازند .

د- باور سازی نسبت به خدا :    

 بالاترین نیاز جوان ، داشتن یک تکیه گاه جامع و کامل است و بزرگترین مشکل هم اشتباه در مصداق این تکیه گاه است . لذا در ظاهر دیده می شود که جوانان علیرغم اینکه میدانند که خداوند قادر ، عالم ، رئوف ، مهربان ، ناظر ، خالق و . . است  ولی چون باور ندارند و لمس نمی کنند به جای تکیه کردن به این  منبع لایزال ، به منبع های دیگری که در توانایی قابل مقایسه با خداوند نیستند تکیه
می کنند و چون از آنها ناتوانی می بینند ، به ناامیدی، یأس ، پوچی ، بی خیالی و . . . روی می آورند .

اگر توانمندیهای خداوند مبنی بر قدرت خداوند (ان الله علی کل شیئ قدیر  « 1» ) علم خداوند (یعلم خائنه الاعین ما تخفی الصدور «2» ) ، حضور خداوند ( الا انه کل شیئ محیط «3» ) ، رازق بودن خداوند ( ما من داب فی الارض الا علی الله
رزقها «4» ) ، و . . . بصورت ملموس و محسوس برای مخاطب بیان شود که او حس کند تکیه گاه قادر ، رازق ، مهربان دارد که هنوز توانمندیهای او شناخته نشده است . یقیناً تنها او را تکیه گاه خود قرار
می دهد که این « اصل توکل » است ، تنها با او معامله می کند که این « اصل اخلاص» است و تنها دنبال اوامر و نواهی او را می گیرد که این « اصل بندگی » است .

روش این مرحله از باور سازی :

 بیان قصص انبیاء در رابطه با صفات الهی مثل قصه حضرت سلیمان (ع) که در مود رازقیت خداوند مطرح شده است ، یا قصه ابراهیم (ع) که در رابطه با قدرت خداوند در زنده کردن موجودات وارد شده است یا قصه حفاظت از پیامبر اکرم (ص) بوسیله تار عنکبوت که در غار ثور و در مسئله هجرت از مکه به مدینه اتفاق افتاد ، یا قصه حضرت ابراهیم (ع) و آتش نمرود و یا قصه حضرت موسی (ع) و شکافته شدن آب و یا قضایایی که در جبهه ها در دوران دفاع مقدس اتفاق افتاد که به وضوح قدرت خداوند ، لطف و مرحمت خداوند حس شد .

 ه – باور سازی نسبت به دین و اهل بیت (ع)    

 آنچه در مورد پدیده دین و پیروی از اهل بیت(ع) مطرح است اینکه اگر جوانان دین را پدیده محدودیت آفرین و محدودیت زا ، ببینند ، به طبع اولیه از آن فرار خواهند کرد ولی چنانچه آن را پدیده مصونیت آفرین و حفظ کننده بیابند ، نه تنها از آن فرار نخواهند کرد بلکه سعی در استفاده از آن دارند . دین و سیره اهل بیت (ع) همانند نقشه مهندسی است که چنانچه سازنده خانه به اهمیت جان خود واقف باشد به دنبال کسب نقشه و ساختن بر اساس نقشه می رود . همچنین است اگر نقش پیروی از قرآن و عترت در ساختن دنیا و آخرت و سعادت دنیوی و اخروی به صورت ملموس و محسوس بیان شود و معلوم شود که قرآن و عترت ، حلال مشکل است نه مشکل ساز ، مصونیت زاست نه محدودیت زا ، راه گشاست نه مسدود کننده ، گرایش به آن بیشتر خواهد شد .

انسانها برای آوردن نور به منازل خود ، هزینه میدهند، وقت می گذارند ، تلاش می کنند تا خانه خود را نورانی کنند . اگر نور بودن قرآن و عترت ، خوب فهمانده شود برای آوردن آنها به خانه دل و گل، سطح هزینه و زمان خیلی راحت خواهد بود .

روش این مرحله از باور سازی :

 بیان پویایی دین یعنی قابلیت تطابق دین و سیره اهل بیت (ع) بر شرایط مختلف بهترین روش برای این باورسازی است . دینی که می خواهد تا قیامت بماند باید این توانایی را داشته باشد .



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حاج یزدانبخش ورپشتی ( یکشنبه 86/10/16 :: ساعت 1:27 عصر )
»» سخنی با راویان فتح

برادر و خواهر راوی فتح :

شما  که خواستی و خدا هم توفیق داد که
« راوی فتح » ، « خادم الشهدا » و « مبلغ ارزشها و فرهنگ شهادت » باشی ، بدان همچنان که پاداش این توفیق بس بزرگ است ، خاطرات آن نیز بزرگ و شکننده است . پس ضروری و بدیهی است که در راه انجام این رسالت خطیر اولاً تلاش پیگیر در یادگیری مبانی و روشها لازم است و ثانیاً توفیق الهی برکت دهنده این کوشش میباشد که ثمرات آنرا صد چندان می نماید .

در این زمینه تذکر چند نکته ضروری است :

1- باور سازی زیباترین نام برای این گونه اردوهاست چون انسانها وقتی در محیط قرار می گیرند ، دانش نظری ایشان به باور درونی و قلبی تبدیل می شود و به عبارتی معقولات به محسوسات تبدیل می شود و آنچه شنیده اند در این گونه محیطها می بینند و حس می کنند ، به شرط اینکه زمینه خوب آماده شود تا از این بهترین فرصت ، کاملترین استفاده شود .

2- مهمترین باورهایی که در اینگونه اردوها باید مورد توجه قرار گیرد ، باورهای ذیل است :

 الف – باور سازی نسبت به مبلغ ، مربی ، راوی   

این باور سازی ، نتیجه اش پذیرش است . مبلغ ، مربی و راوی چنانچه پذیرش نداشته باشد و مورد قبول مخاطبان نباشد ، قرین توفیق نخواهد شد. مخاطب باید باور کند اولا سواد مربی ، مبلغ و راوی را ثانیاً سوز و عشق نسبت به هدایت و تعلیم و تربیت مربی را . ثالثاً سلیقه و هنر مربی و مبلغ را . مخاطب چنانچه بپذیرد که راوی ، مبلغ و مربی به آنچه میخواهد بیاموزد ، آشناست و اطلاعات خوبی دارد و بدون اطلاع و از پیش خود سخن نمیگوید ، به
گفته های او اعتماد حاصل شده و اعتماد اولین گام در پذیرش پیام است .

از طرف دیگر چنانچه مخاطب بپذیرد که مبلغ ، راوی و مربی سوز هدایت دارد و عاشق کشاندن دیگران در مسیر سعادت است و اهل تبلیغ خود نیست بلکه از باب « حلت بفنائک » در مسیر خداوند حل شده به گونه ای که اگر به او نگاه شود، خدا دیده می شود همانند شکری که در آب حل شده و از خود نمودی جز شیرینی باقی نگذاشته است ، این مربی و راوی در دیدگاه مخاطب « اهل سوز» شناخته
می شود و از پذیرش بالایی برخوردار خواهد بود .

و باز اگر مخاطب بپذیرد که مربی ، مبلغ ، هنر و سلیقه دارد و با دانستن شیوه ها ، ابزار ، آداب ، عوامل و موانع تاثیر گذاری ، داشته های خود را در قالب های زیبا ارائه می کند ، ایمان بیشتر به مبلغ پیدا می کند.

سلیقه تبلیغی در سه مرحله خود را نشان می دهد:

1- گزینش مناسب کلمات ، عبارات ، مثالها

2- چینش زیبای آنها

3- پردازش خوب و مناسب هرکدام از بخشهای سخن

 روش این مرحله از باور سازی :

انس گرفتن ، محبت کردن ، نزدیک شدن ، غیر مستقیم کار تبلیغی انجام دادن ، معارفه
محبت آمیز ، پرهیز از افراط و تفریط و در یک کلام خوگرفتن با مخاطب می باشد که احساس خودی بودن به طرفین دست بدهد .

 ب – باور سازی نسبت به موقعیت:    

 هر تبلیغ و تربیتی در یک محیط و موقعیت خاصی صورت می پذیرد . تا مخاطب شناخت درستی از محیط و موقعیت پیدا نکند ، پیام تبلیغی و تربیتی را دریافت نخواهد کرد .

موقعیت های تبلیغی اعم از موقعیت های زمانی و یا مکانی هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارد . مناطق جنگی از آنجا که محل رزم ، رزم آوران اسلام ، شهادت بهترین فرزندان دین و مملکت بوده و از باب « شرف المکان المکین » ، ( شرف و عظمت هر مکانی به مظروف و چیزی است که در آن ظرف مکانی قرار گرفته است ) ، از عظمت بالایی برخوردار است و به تدبیری مرکز فرستنده پیامهای معنوی است . اگر گیرنده ها ، اولاً آماده و روشن باشند ، ثانیاً روی موج اصلی تنظیم شده و ثالثاً غبارروبی شده باشند ، بهترین ارتباط و پیام رسانی صورت می پذیرد . جبهه، دروازه بهشت ، سکوی پرواز ، حمام شستشوی گناهان، شروع تصمیم گیری های جدی برای آدم شدن ، محل انقلاب درونی و . . . می باشد .

 روش این مرحله از باور سازی :

نقل خاطره های تحول آفرین ، نقل روایات و آیاتی که زمینه ساز تحول درونی است از قبیل آیات خوف و رجاء ، بهشت و جهنم ، لطف و مرحمت خدا ، نقل برنامه های عبادی ، نظامی ، تفریحی و نقل زندگی پر از نشاط و معنویت رزمندگان و . . . در این زمینه مفید است .

ج – باور سازی نسبت به خود مخاطب :    

 یکی از مشکلات جدی جوانان ،خود ناشناسی و به تبع آن فرار از خود و از خود بیگانگی و یا
خود باختگی است . چون هیچ موقع نخواستند و دیگران هم ایشان را وادار نکردند که توجه به خود کنند ، جایگاه خود را از لحاظ خلقت و از لحاظ ویژگیهای مثبت و منفی بشناسند .

جبهه بهترین جایگاه برای تفکر در خود و جایگاه خویش است . ویژگیهای مثبت و منفی استعداد ها ، توانمندیها ، مشکلات ، شکستها ،
پیروزی ها ، نقاط عطف زندگی ، محدودیت ها ، امکانات ، تفاوتها ، و . . . را باید شناخت . به عبارتی تا صورت مسئله زندگی شناخته نشود و معلومات و مجهولات معادله مخصوص هر شخص یافت نشود ، حل معادله غیر ممکن است و چون معادلات زندگی افراد ، با یکدیگر متفاوت است تقلید خیلی کارساز نیست هر چند استفاده از تجربه دیگران ، فواید زیادی دارد .

روش این مرحله از باور سازی :

 وادار کردن افراد به خلوت کردن و تفکر و نوشتن در باره خود و آنچه که در مورد خود احساس می کنند، در باره اینکه که نگاهشان به خدا (هستی) ، دین ، خود ، مرگ ، دنیا و پدیده های دیگر چیست و دیگر اینکه از دیگران بخواهند که در باره آنها بنویسند و در باره خود به مباحثه بپردازند .

د- باور سازی نسبت به خدا :    

 بالاترین نیاز جوان ، داشتن یک تکیه گاه جامع و کامل است و بزرگترین مشکل هم اشتباه در مصداق این تکیه گاه است . لذا در ظاهر دیده می شود که جوانان علیرغم اینکه میدانند که خداوند قادر ، عالم ، رئوف ، مهربان ، ناظر ، خالق و . . است  ولی چون باور ندارند و لمس نمی کنند به جای تکیه کردن به این  منبع لایزال ، به منبع های دیگری که در توانایی قابل مقایسه با خداوند نیستند تکیه
می کنند و چون از آنها ناتوانی می بینند ، به ناامیدی، یأس ، پوچی ، بی خیالی و . . . روی می آورند .

اگر توانمندیهای خداوند مبنی بر قدرت خداوند (ان الله علی کل شیئ قدیر  « 1» ) علم خداوند (یعلم خائنه الاعین ما تخفی الصدور «2» ) ، حضور خداوند ( الا انه کل شیئ محیط «3» ) ، رازق بودن خداوند ( ما من داب فی الارض الا علی الله
رزقها «4» ) ، و . . . بصورت ملموس و محسوس برای مخاطب بیان شود که او حس کند تکیه گاه قادر ، رازق ، مهربان دارد که هنوز توانمندیهای او شناخته نشده است . یقیناً تنها او را تکیه گاه خود قرار
می دهد که این « اصل توکل » است ، تنها با او معامله می کند که این « اصل اخلاص» است و تنها دنبال اوامر و نواهی او را می گیرد که این « اصل بندگی » است .

روش این مرحله از باور سازی :

 بیان قصص انبیاء در رابطه با صفات الهی مثل قصه حضرت سلیمان (ع) که در مود رازقیت خداوند مطرح شده است ، یا قصه ابراهیم (ع) که در رابطه با قدرت خداوند در زنده کردن موجودات وارد شده است یا قصه حفاظت از پیامبر اکرم (ص) بوسیله تار عنکبوت که در غار ثور و در مسئله هجرت از مکه به مدینه اتفاق افتاد ، یا قصه حضرت ابراهیم (ع) و آتش نمرود و یا قصه حضرت موسی (ع) و شکافته شدن آب و یا قضایایی که در جبهه ها در دوران دفاع مقدس اتفاق افتاد که به وضوح قدرت خداوند ، لطف و مرحمت خداوند حس شد .

 ه – باور سازی نسبت به دین و اهل بیت (ع)    

 آنچه در مورد پدیده دین و پیروی از اهل بیت(ع) مطرح است اینکه اگر جوانان دین را پدیده محدودیت آفرین و محدودیت زا ، ببینند ، به طبع اولیه از آن فرار خواهند کرد ولی چنانچه آن را پدیده مصونیت آفرین و حفظ کننده بیابند ، نه تنها از آن فرار نخواهند کرد بلکه سعی در استفاده از آن دارند . دین و سیره اهل بیت (ع) همانند نقشه مهندسی است که چنانچه سازنده خانه به اهمیت جان خود واقف باشد به دنبال کسب نقشه و ساختن بر اساس نقشه می رود . همچنین است اگر نقش پیروی از قرآن و عترت در ساختن دنیا و آخرت و سعادت دنیوی و اخروی به صورت ملموس و محسوس بیان شود و معلوم شود که قرآن و عترت ، حلال مشکل است نه مشکل ساز ، مصونیت زاست نه محدودیت زا ، راه گشاست نه مسدود کننده ، گرایش به آن بیشتر خواهد شد .

انسانها برای آوردن نور به منازل خود ، هزینه میدهند، وقت می گذارند ، تلاش می کنند تا خانه خود را نورانی کنند . اگر نور بودن قرآن و عترت ، خوب فهمانده شود برای آوردن آنها به خانه دل و گل، سطح هزینه و زمان خیلی راحت خواهد بود .

روش این مرحله از باور سازی :

 بیان پویایی دین یعنی قابلیت تطابق دین و سیره اهل بیت (ع) بر شرایط مختلف بهترین روش برای این باورسازی است . دینی که می خواهد تا قیامت بماند باید این توانایی را داشته باشد .

و - باور سازی نسبت به دشمن(شیاطین درونی و بیرونی ) :   

 از جمله رموز موفقیت ، شناخت موانع و آفات و شناسایی راه دفع آنهاست . انسان در مسیر تعالی خود، با موانع درونی و بیرونی زیادی که گاهی نه تنها در مشکل مانع ظاهر  نمی شود بلکه در قالب یاور و معین جلوه می کنند ، مواجه می باشد .

دشمن شناسی درونی و بیرونی و اینکه بدانیم دشمن ( شیطان ) چه شگردها و  تاکتیکهایی را به کار می گیرد تا مانع پیشرفت ما شود از عوامل مهم موفقیت است ، در این مورد مهم شناخت شیطانهای دوست نما ( منافقین) می باشد .

روش این مرحله از باور سازی :

 ذکر نمونه انسانهایی که با وجود داشتن
سابقه های خوب ، عاقبت به شر شده اند و فکر
می کردند که با وجود اسلام ، ایمان ، امتیازات مختلف، شیطان به آنها کاری ندارد ولی متاسفانه در دام شیطان افتادند و ذکر این نکته که سیاست شیطان، سیاست گام به گام و تدریجی است و آنقدر آرام و با حوصله کار می کند و تا ایمان افراد را نگیرد ، دست بردار نخواهد بود .

ز - باور سازی نسبت به برنامه ریزی :    

 هر سعادت و موفقیتی بر اساس اهداف ، برنامه ریزی منظم ، تلاش و پیگیری قابل تحقق است. فهم این مهم نیاز به باور دارد ، انسان نمیتواند رها باشد ولی هوس رسیدن به قله های رفیع سعادت را نیز داشته باشد اگر رسیدن به یک مدیریت در مباحث علمی و یا رسیدن به یک موفقیت مثل پا گذاشتن به سیارات ، نیازمند یک برنامه ریزی دقیق می باشد ، بدیهی است رسیدن به قله رفیع انسانیت و آدمیت به مراتب بیشتر نیاز به داشتن یک برنامه است .

برنامه ریزی یعنی هدفمند زندگی کردن ، داشتن اولویت بندی در امور ، شناخت نیازها ، امکانات و آسیب ها ، فهم مراحل رسیدن به کمال و موفقیت
و این معنای آیات « لا یکلف الله نفسا الا ما اتاها «5»» ، « لا یکلف الله نفسا الا ما وسعها «6»» میباشد.

مخاطب اگر بداند که او هم میتواند با جهت گیری در مسیر انبیاء ، اولیاء صلحاء و شهداء ، با توجه به توان خود حرکت کند ، یقیناً علیرغم تفاوت در امکانات ، همنشین این گروهها خواهد شد و از لاک نا امیدی بیرون می آید .

لازمه مهم این امر ، داشتن برنامه ریزی درسی ، عبادی ، تفریحی و ورزشی ، مطالعاتی در کنار امور شخصی خود می باشد . با داشتن برنامه ریزی ، زندگی انسان نه تنها منظم می شود بلکه تبدیل به الگو خواهد شد همچنان که زندگی امام(ره) و شهدا اینگونه شده است . از مشکلات بزرگ جوانان غصه خوردن است که برنامه ریزی میتواند مانع غصه خوردن باشد چون با برنامه ریزی میزان کمتری از فرصتها از دست می رود .

 



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حاج یزدانبخش ورپشتی ( یکشنبه 86/10/16 :: ساعت 1:24 عصر )
»» ادامه مقدمه 3

 ی) اخلاق و آداب راوی گری :     

 در اصل منش و آداب معاشرت راوی فتح همان منش و آداب اسلامی است اما برای تاکید بر این نقش موارد زیر تبیین می شود:

1- چهره راوی باید همیشه همراه با لبخند باشد.
( بجز مواردی که مصیبت اهل بیت (ع) یا موضوع
غم انگیزی مطرح می شود.)

2- رفتار راوی نسبت به زائرین کربلای ایران باید بسیار متواضعانه بوده و در برخورداری از امکانات اردویی اعم از غذا خوردن و سوار شدن به وسیله نقلیه همیشه خود را متأخر از دیگران بداند . تواضع ، نداشتن غرور و خود بزرگ بینی و عدم حسد ورزی نسبت به دیگران از رموز موفقیت یک راویای است .

3- راوی باید حتی الامکان در امور اجرایی اردو مانند توزیع غذا یا دیگر امور کمک نماید و در همه حال با اعضای کاروان صمیمی باشد.

4- در ابتدای ورود به حضار سلام کند .

5- در ابتدای شروع صحبت ، خود را به طور کامل معرفی نماید. موارد معرفی به این شرح است :

 نام ، نام خانوادگی ، شغل ، تحصیلات ، وابستگی به خانواده معظم ایثارگران ، وضعیت در زمان جنگ ، نحوه آشنایی و دستیابی به اطلاعات مطروحه در صحبت ها و ....

 6- راوی باید با صبر ، متانت و دقت به مطالب مورد نظر ، مطابق زمان اختصاص یافته و متناسب با شرایط سنی ، تحصیلاتی و حوصله ای مخاطب خود بپردازد.

7- چنانچه از نظر زمانی محدودیت وجود دارد ، راوی نباید در بین صحبت های خود سؤالی را مطرح نماید که در ادامه نتواند به آن پاسخ کافی و قانع کننده بدهد ، در هر صورت زمان سخنرانی باید مد نظر قرارگرفته و مطالب به شکلی بیان شود که بحثی از قلم نیفتد.

8- صحبت ها حتما باید از روند خاصی پیروی کند ابتدا مقدمه بعد کلیات ، شرح فیزیک جنگ و عملیات، بعد خاطرات شیرین و سپس حماسه ها و
مظلومیت ها را بیان نماید. در این زمینه توصیه
می شود کتب خاطرات رزمندگان اسلام و زندگینامه و وصیت نامه شهداء را مطالعه نماید.

9- راوی باید بر حقانیت ، اقتدار همراه با مظلومیت و حماسه سازی جبهه حق در مقابل ددمنشی ، بزدلی ، بی رحمی و شقاوت و ضعف های دشمن تاکید نماید.

10- راوی نباید دشمن را فوق العاده ضعیف و خودی را فوق العاده قوی و یا بالعکس جلوه دهد.

11- راوی باید با صبر و حوصله و با کمال وقار و به طور کامل به سؤال زائرین گوش فرا دهد و آنگاه با عنایت به شرایط سنی ، تحصیلی و درکی مخاطب و با توجه فرصت باقیمانده به سؤال وی در حد امکان پاسخ قانع کننده بدهد.

12- محبت کردن ، توجه و وقت گذاری راوی فتح نسبت به اعضای کاروان باید به طور یکسان و یکنواخت باشد و با افراد خاص (به طوری که دیگران احساس تبعیض نمایند) نشست و برخاست نداشته باشد.

13- راوی نباید از هیچ سؤال یا رفتار و برخوردی از سوی زائرین یا مخاطبین در هیچ شرایطی برافروخته شود و کنترل خود را از دست بدهد، وقار و متانت را در هر حال حفظ نماید.

4- راوی باید برای روایت جنگ در ابتدا از دلایل منطقی استفاده و سپس از دلایل انسانی و عاطفی استفاده کند.

15- راوی برای مخاطبی که دلایل عقلی و فلسفی جنگ را قلبا نپذیرفته نباید بر ابعاد انسانی و عاطفی و مخصوصا بر مصائب جنگ تکیه نماید زیرا باعث زدگی و لوث مطالب شده و اثر بالعکس می گذارد.

16- راوی باید اکیدا از ورود به بحثهای اختلاف انگیز سیاسی – جناحی که باعث خنثی شدن پیام دفاع مقدس و بازدید از مناطق جنگی می شود. اجتناب نماید.

 17- راوی باید بر نقش کلی رده ها ، یگان ها و
ارگان های کشوری و لشگری در جنگ اعم از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، بسیج ، ارتش جمهوری اسلامی ، هلال احمر ، جهاد سازندگی ، وزارت
امور خارجه ، بنیاد شهید و ... تاکید نموده و از تخطئه هر یک از ارکان نظام به شدت پرهیز نماید.

18- راوی باید ارتباط منطقی و عاطفی درستی بین مبانی دینی تشیع و حماسه عاشورا با دفاع مقدس برقرار نماید. در این رابطه از آیات و روایات جنگ به تناسب موضوع صحبت استفاده نماید.

19- راوی باید با استفاده از شعارهای اسلامی ، حماسی و جبهه ای و ذکر صلوات و مداحی به موقع
( در صورت توان ) ، در بین زائرین شور و نشاط و تحرک معنوی و حماسی ایجاد نماید.

20- راوی باید در بحث دفاع مقدس علاوه بر فیزیک
( جغرافیا ، روند عملیاتها و ... ) به روح حاکم بر
دفاع مقدس شامل فرهنگ و ارزشها ، حماسه ها ، روابط انسانی ، مدیریت ، خلاقیت و ابتکار و مسایل
این چنینی بپردازد.

21- اگر راوی جواب سؤالی  را نمی داند به شدت از پراکنده گویی و پاسخهای بدون مدرک اجتناب کند و بگوید « نمی دانم» و اگر منابعی یا افرادی را
می شناسد معرفی نماید تا سؤال کننده بتواند سؤال خود را پی گیری کند . در این زمینه لازم است کتب لازم مربوط به دفاع مقدس همراه راوی باشد.

تبصره : اگر راوی می تواند جواب سؤال را بعد از چند روز فراهم کند آدرس زائر را گرفته و پاسخ را برای او ارسال نماید.

22- راوی باید حتما برگه ای را که روی آن خلاصه مطالب مورد نظر و آدرس اسناد و مدارک و مستندات و آمار و ارقام دقیق و معتبر ثبت شده است همراه داشته باشد . زائرین با دیدن برگه ، علمی بودن گفته های راوی را احساس می کنند و هم راوی مطالب خود را فراموش نمی کند.

23- راوی در پایان موقع و خداحافظی باید به گرمی از آنان خداحافظی کند و این نکته را گوشزد کند که اگر اشتباهی یا قصوری بوده از جانب او بوده و همچنین آدرس برای تماس زائرین با رده مربوطه را ارائه نماید.

24- راوی کوشش نماید که طنز و شوخی به ویژه در مناطق عملیاتی خیلی کم استفاده شود و اگر
استفاده کرد باید دقت لازم را در نوع و کلمات آن داشته باشد. توصیه می شود کتاب شوخ طبعی ها از سری کتابهای فرهنگ جبهه را مطالعه نماید.

25- راوی باید حتی الامقدور اسناد و مدارک لازم را همراه داشته باشد تا در موقع استناد آن را به زائرین نشان دهد .

26- راوی باید از افراط و تفریط یا بزرگنمایی و کوچک نمایی و به طور کلی هر گونه تحریف و بدعت در بیان حماسه های دفاع مقدس به شدت پرهیز نماید .

27- راوی نباید حتی یک روز از جنگ را زیر سئوال ببرد و به گفته حضرت امام (ره) که « ما حتی برای یک روز هم از عملکرد خود در جنگ نادم و پشیمان نیستیم » نباید از یک روز جنگ هم ابراز ندامت کرد چرا که ما به تکلیف خود عمل کرده ایم.

28- راوی فتح میتواند آلبومهای عکسی از شهداء یا صحنه های جبهه های جنگ بویژه از مناطقی که مورد بازدید به آنان قرار می گیرد را برای نشان دادن زائرین به همراه داشته باشد .

29-مناسب است راوی فتح نقشه های بزرگ عملیاتی از مناطق جنگی برای توجیه کاروانها و نوارهای صوتی و تصویری مناسب با حال و هوای جبهه و جنگ برای پخش در اتوبوسها به همراه داشته باشد .

30- راوی باید جزوات و نشریات کوچکی در زمینه دفاع مقدس بویژه خاطرات جنگ برای مطالعه زائرین در اوقات فراغت بصورت چرخشی و همچنین
وصیت نامه شهدا ، شعرهای حماسی ، آیات و روایات جنگ و قتال برای قرائت در شرایط مناسب را به همراه داشته باشد .

31- برگزاری مسابقات فرهنگی در حین سفر کاروانهای راهیان نور توسط راویان فتح میتواند در برقراری ارتباط معنوی و صمیمیت بین آنان با اعضاء کاروان و همچنین دقت آنها در دریافت مطالب راوی موثر باشد . مناسب است که راوی فتح برای این منظور هدایای کوچکی به همراه داشته باشد .



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حاج یزدانبخش ورپشتی ( یکشنبه 86/10/16 :: ساعت 1:21 عصر )
»» ادامه مقدمه 2

ز) مخاطب شناسی    

 1- هدف اصلی راوی فتح توجیه و اگاهی دادن به مخاطب است . پیام دهنده ( راوی) پیام خود را برای پیام گیرنده ( مخاطب) تنظیم و ارائه می کند . لذا راوی فتح باید توان شناخت افراد مخاطب خود
( اعضای کاروان راهیان نور ) را داشته باشد.
مخاطب شناسی یکی از رمزهای موفقیت راوی است.

2- اگر راوی فتح نداند برای چه افرادی صحبت
می کند ، پیام وی قابل درک نخواهد بود لذا نوعی بیزاری ، خستگی و کسلی برای مخاطب به وجود خواهد آمد.

3- مواردی که در مخاطب شناسی باید در نظر گرفته شود عبارتند از : گروه های سنی ، سطح معلومات و فرهنگ ، گروههای شغلی و قشری ، زمینه های مختلف روحی و اجتماعی و علاقه و ظرفیت افراد نسبت به مباحث دفاع مقدس.

4- راوی فتح نباید هر چه را می داند بگوید ، بلکه باید آنچه را مورد نیاز مخاطبین هست مطرح نماید. راوی صرفا نباید به گفتن مقداری مطلب اکتفا کند ، بلکه شایسته است که هر لحظه به فکر رشد و ارتقاء
آگاهی ها و بصیرت مخاطبین خویش نسبت به حماسه هاو ارزش های دفاع مقدس باشد.

5- راوی فتح باید رعایت حال مخاطبین خویش را در هر حال داشته باشد و از نظر جسمی و روحی
آمادگی هایشان را در نظر بگیرد.

6- راوی فتح باید در بحث با مخاطبین جوان مسایل دفاع مقدس را به حال و آینده مرتبط کرده و ضرورت و اهمیت و توجه به تجارب درسها و عبرت ها و فرهنگ دفاع مقدس را برای نسل های آینده تبیین نماید.

7- راوی فتح باید برای مخاطبین کودک و نوجوان از بیان مباحث انتزاعی پرهیز نموده وبا مثال های زنده ، ملموس و ساده فلسفه دفاع را برای آنان بیان نماید.

 ح) فن بیان و سخنوری       

 بیان و سخنرانی ( خطابه ) یکی از شیوه های تبلیغ ، رساندن پیام ، تربیت دیگران و یک کار فرهنگی آموزشی است . راوی فتح اگر نتواند
آموخته ها، اندوخته ها و اندیشه های خود را به صورت مطلوب  به اعضای کاروان راهیان نور منتقل کند ، دانسته ها، و اندوخته هایش بی ثمر می ماند.

هر کدام از راویان فتح که بتوانند سخنان خویش را به طور موثر و نافذ، در دل و جان مخاطبان بیشتری بنشانند ، موفق تراند. برای تاثیر بیشتر کلام بر دیگران، لازم است که این سخنوری از ویژگی های فنی و مهارتهای لازم در زمینه « فن بیان و سخنرانی» برخوردار باشد و به همین دلیل اهم این ویژگی ها که لازم است راویان فتح رعایت نمایند به شرح زیر مطرح می گردد:

1- سرعت کلام معتدل باشد ، نه خیلی تند و نه خیلی کند و خسته کننده باشد.

2- صدا در هنگام سخنرانی با حرکات ( دست ، سر و بدن ) و قیافه ( تبسم ، حزن ، تعجب ، خشم و ....) هماهنگی داشته باشد.

3- صدا ، رسا و دلنشین باشد

4- تن صدا متنوع و متغیر بوده و یکنواخت نباشد.

5- صدا با موقعیت مکانی شنودگان ( اتوبوس، فضای باز یا بسته ، استفاده از بلندگو و ) مطابقت
 داشته باشد.

6- کلماتِ روان و قابل فهم برای عموم مخاطبین بکار برده شود و از بکار بردن کلمات نا مأنوس ، پیچیده و غیر واضح پرهیز شود. فصاحت و بلاغت در کلام وجود داشته باشد.

7- جملات کوتاه بوده و فاصله بین مبتدا و خبر کمتر شود تا مخاطبین مطالب ارائه شده را بهتر درک کنند.

8- در بیان مطالب از مقایسه و سنجش برای سازمان دادن به افکار مخاطبین ، زیبا سازی کلام و روشن کردن مفهوم مطالب برای آنها استفاده شود.

9- برای روشن کردن مفاهیم ، مطالب ، مثال و خاطره بکار برده شود.

10- برانگیختن توجه و حس کنجکاوی مخاطبین و طرح سوال برای به تفکر واداشتن مخاطبین از ضرورت های سخنرانی است .

11- از حاشیه روی ، پرگویی ، پرچانگی و تفصیل های ملال آور جداً پرهیز نمایند.

12- نسبت به مسایلی که در حین سخنرانی ممکن است به وجود آید ، خونسردی خودشان را حفظ نمایند.

13- برای تداعی معانی در ذهن مخاطبین خویش، بین موضوعات سخنرانی ارتباط برقرار نمایند.

14- از تعریف و تمجید بی مورد اشخاص به جز در مورد رزمندگان دفاع مقدس و شهدا پرهیز نمایند.

15- بطور مرتب از کار و میزان تاثیر بیان و صحبت خویش در فهم مخاطبین ارزشیابی و باز خوردگیری داشته و نقاط ضعف خویش را در سخنرانی های بعدی بر طرف نمایید.

16- رعایت وقت از نظر شروع و ختم و میزان صحبت داشته و به موقع در محل اعضای کاروان برای سخنرانی حضور پیدا کنند .

17- در حین سخنرانی با تسبیح ، قلم ، لباس و یا چیزهای دیگر بازی ننمایند.

18- از پراکنده نشستن اعضای کاروان جلو گیری و سعی کنند همه یک جا و متمرکز و نزدیک شما روی بنشینند.

19- در طول سخنرانی اعتماد به نفس خود را حفظ نموده و از سخنرانی در حال خستگی و ناراحتی پرهیز نمایند.

20- در حین صحبت برای مخاطبین خویش احترام قائل شده و آنها را تعریف و تمجید کنند.

21- در پایان هر صحبت ، خلاصه و نتیجه گیری از مطالبی که گفته شده را بیان نمایند.

22- راویان باید در پایان سخنان خود فرصت مناسبی را برای پاسخگویی به سئوالات مطرح شده زائران اختصاص دهند.

 ط) آراستگی و نظم ظاهری :    

 1- آراستگی و نظم ظاهری راوی فتح ، شخصیت وی را در نزد مخاطبین محترم نموده و تاثیر کلام وی بر مخاطبین بیشتر خواهد شد.

2- برادران راوی فتح از لباس کار سپاه ( در صورت پاسدار بودن ) یا بسیج به صورت گتر کرده با فانسقه ، پوتین و چفیه استفاده نمایند تا چهره رزمندگان اسلام در طول 8 سال دفاع مقدس را در ذهن مخاطبین تداعی نماید.

3- خواهران راوی فتح از چادر مشکی استفاده نموده و در صورت لزوم چفیه را نیز مورد استفاده قرار دهند.

4- حتی الامکان از پیشانی بند با شعارهای مربوط به دوران دفاع مقدس استفاده نمایند0

5- لباس و چهره راوی فتح باید کاملا تمیز و مرتب و موهای سر و صورت وی (برادران) کوتاه و مرتب باشد.



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حاج یزدانبخش ورپشتی ( یکشنبه 86/10/16 :: ساعت 1:21 عصر )
   1   2      >
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

هفته دفاع مقدس مبارک باد
معراج عاشقانه
[عناوین آرشیوشده]

>> بازدید امروز: 9
>> بازدید دیروز: 1
>> مجموع بازدیدها: 49110
» درباره من

پیک نور     peyke noor
حاج یزدانبخش ورپشتی
خادم زائران امام حسین (ع) و عاشق اهلبیت

» پیوندهای روزانه

سامانه جامع کارگزاران حج [5]
ماسون تیوب
کنگره سرداران شهید استان همدان [5]
پرسمان [60]
دریافت رایگان کتب فارسی [34]
[آرشیو(5)]

» فهرست موضوعی یادداشت ها
آزادی . حاج یزدانبخش . حسنی محتسم . کنگره سرداران . همدان . ورپشتی .
» آرشیو مطالب
زمستان 1386
پاییز 1386
تابستان 1386
بهار 1386
زمستان 1385

» لوگوی وبلاگ


» لینک دوستان
خدمات کامپیوتر قائم
پیک نور
رجا نیوز
پیک نور
عاشق شهادت
صبح صادق
مقام عظمای ولایت
ریاست محترم جمهور
استاد حسن رحیم پور ازغدی
امام خمینی (ره)
دیوان اشعار امام خمینی (ره)
آیت الله مصباح یزدی
استاد محسن قرائتی
وصیت نامه شهداء روستای قمیشلو
بصیرت
مرکز بررسی استراتژیک ریاست جمهوری
پاسخگوئی به مسائل دینی
پیک نور 1
یا شمس الشموس ادرکنی
پایگاه دریافت رایگان کتب فارسی
تفحص سیره شهدا
ستاره ای بر تارک استان اصفهان
شرکت خدمات زیارتی سفیران هدایت
ستاد بازسازی عتبات عالیات

» صفحات اختصاصی

» لوگوی لینک دوستان


شمیم ولایت

» طراح قالب